Var väl förberedd inför tävlingar

Oavsett vad du ska tävla i så gäller det att vara väl förberedd. Framförallt så bör du ha tränat extra inför den tävling som du ska ställa upp i. Om det är en cykeltävling så bör du ha många mil på cykel bakom dig för att överhuvudtaget ställa upp i en cykeltävling.

Se till att kroppen håller och att du är frisk. Det gäller att sköta om sig på bästa sätt och inte utsätta sig för något som så att säga sätter käppar i hjulet för din tävling. Behövs det vård av något slag så se till att få den bästa, det kan vara skönt att gå till en kiropraktiker innan man ger sig ut för att tävla och få sig en massage och kontrollera att allt är som det ska.

Även maten och vad du stoppar i dig är viktigt. Fråga Gunde Svan om han måltider inför de tävlingar som han gjorde. Alla saker kan ha betydelse för ditt resultat om än det kan kännas som små  och inte så relevanta detaljer. Var så noga som du bara kan då du vet att det är en tävling på gång. Förbered dig både med din träning, din hälsa och vad du stoppar i dig.

Comments are closed.