Underlätta för dig som är gravid

 

Att vara gravid är oftast en genomgående positiv upplevelse men också något som tär på kroppen. Därför är det viktigt att du tar hand om dig själv under graviditeten och gör saker så lätta som möjligt.

Din hälsa under graviditeten

Det är självklart att hälsan måste vara prio ett för dig som är gravid. Det betyder till exempel att äta hälsosamt, motionera och se till att du och din kropp är förberedda på förlossningen.

Ofta kan energin sina under graviditeten även om du vill vara så pigg och aktiv som möjligt. Ibland behöver vi därför ta till hjälp för att orka med mer.

Ett bra ställe att börja på är kosttillskott. Det finns många vitaminer och mineraler som gravida kan behöva mer av. Till exempel folsyra, zink och järn. Ofta kommer din läkare att rekommendera vad du behöver ta.

Stöd din kropp

Något annat som kan hjälpa energinivån är att stödja din kropp så mycket som möjligt. Det kan vara tungt att bära på en gravidmage och då är det bra att ta hjälp av exempelvis stödbälten och speciella stödjande underkläder.

Gravidkuddar är ett bra tillbehör som låter dig enklare vila då magen blivit stor. Graviditeten ska vara kul så ta den hjälp som finns att få och njut!

 

Comments are closed.