Tips till nybörjaren

Cykling som träningsform är något som tilltalar många och fler och fler provar på detta. Är man en av dem som nyligen har börjat eller funderar på att börja kommer här några praktiskt tips.

Val av cykel

Innan man kan sätta igång måste man ju skaffa en cykel. Detta är ett mycket viktigt val som lätt kan påverka hur bra ens upplevelse är. Till en början måste man välja vilket typ av cykling man är intresserad av. Vill man cykla på vanliga asfalterade vägar är det en landsvägscykel man vill satsa på. Känner man sig mer dragen till att cykla ute i skogen kommer man behöva en mountainbike. Det är rekommenderat att gå till en riktigt cykelbutik för ens första cykel där personal kan hjälpa en som passar bäst. Som mer erfaren cyklist kan man i framtiden köpa dem över nätet istället om man så vill.

Utrustningen

Vill man så kan man spendera lika mycket på utrustningen som på själva cykeln. Utbudet idag är riktigt stort och allt kommer i många olika varianter. I början kan det dock vara smart att bara satsa på det mest nödvändiga:

  • Hjälmen (viktigast av allt)
  • Cykelpump
  • Multiverktyg
  • Reservslangar
  • Kedjelås

Detta gör en förberedd på lätt underhåll och mindre reparationer som kan behöva göras en tid framöver. Mer specifika saker kan man sedan skaffa vid behov.

Kläderna

Alla som har sett riktiga cyklister har säkert inte undgått att de har väldigt tighta kläder från topp till tå. Men dessa är också de bästa sortens kläder då man inte får något som fladdrar i vinden bakom en och skapar en massa extra vindmotstånd. Det kan vara något av en vaneperiod att börja använda sådana kläder. Men när man kommit igång med cykling på allvar kommer man vara riktigt tacksam över dem. Man kan också behöva lite tips för att navigera vissa områden i detta.

Comments are closed.