Tips för att bli en bättre cyklist

Vare sig man är en professionell, semiprofessionell eller bara en hobbycyklist bör man alltid satsa på att förbättra sig själv genom att förbättra sin träning, sätta högre mål och verkligen utmana sig själv.

Styrketräning

Genom att träna något som squat-hopp två gånger i veckan i en månad kan man förbättra kraftuthålligheten och förbättra ens tramp i längre spurter och få bättre resultat i uppförsbackar. Men detta är inte enda styrketräningen som verkligen kan löna sig för cyklister; Bicycling har ännu fler bra förslag på detta. Somliga övningar kommer dock kräva att man tar sig till gymmet eller har en del utrustning hemma. Gorillasports kan hjälpa till med det sistnämnda.

Smart växling

När man specifikt cyklar uppför är det smartare att lägga in en växel man kan trampa lätt i än att stanna på en som känns tungt. Blir det helt plötsligt brantare riskerar man att tappa flytet snabbt om det redan var tungt innan.

Hålla matklockan

Det är lätt hänt att man tappar tidsperspektivet när man cyklar längre pass. För att se till man får i sig både vätska och näring med jämna mellanrum kan det vara en smart idé att ställa ett alarm på mobilen eller cykeldatorn och exempelvis påminna en om att dricka en gång varje kvart och äta en liten bit varje halvtimme.

Satsa på nedvarvning

Efter ett hårt pass kan det kännas skönt att bara få slappna av, men nedvarvningen är inget man bör försumma. Studier har visat att man kan återhämta sig bättre efter ett hårt träningspass genom att köra lite lätt spinning i 15 minuter än om man inte varar ned alls.

Sömnen är viktig

Alla vet ju att det är viktigt att vila efter träningspass, men att verkligen sova och inte bara vila kan göra stor skillnad. Sömnforskaren Cheri Mah har sett positiva resultat från atleter som sovit lite längre än en vanlig natts sömn. University of California har en bra artikel om just detta.

Comments are closed.