Ta hand om hela kroppen

Träning, kostvanor och god sömn är kanske några av de första sakerna man tänker på när man talar om att ta hand om kroppen. Det är också fullkomligt korrekt att dessa faktorer lägger en hälsosam grund. Utöver det brukar hud, hår och klädstil vara sådant som också bidrar till ett sunt utseende.

Årstider och träning

Våra aktiviteter för att ta hand om kroppen tenderar att variera med årstiden. Vissa typer av träning passar på vintern, andra på sommaren. På samma sätt kan hud och hår påverkas av säsongerna och ställa olika krav beroende på luftfuktighet och temperatur. På sommaren bör du till exempel tänka på att använda solskyddsfaktor.

Hår, hud och träning

Du som tränar mycket kanske också duschar ofta. Är du en av många som upplever att hyn blir torrare under vintern eller till exempel i samband med simning i badhus bör du smörja in dig ofta, så se till att hitta det bästa för dig när det gäller hudvård.

Ta hand om fötterna

Oavsett om du tränar på elit- eller motionsnivå tillbringar du säkert mycket tid i dina skor, och vet att de är viktiga för din träningsupplevelse och dess kvalitet. Du bör investera i fotriktiga, välanpassade skor och gärna unna dig en fotbehandling eller massage då och då.

Comments are closed.