Satsa på att bli elitcyklist

Att satsa på sporteliten som vuxen låter som en ouppnåelig dröm, man måste ju har tränat sedan barnsben för passa in i eliten. Men inom cykling kan man faktiskt träna upp sig som äldre också. Så klart hjälper det om man har tränat under livet eller är genetisk lagd  för sporten. Men man kan börja från noll. 

cykla_339936293

En bra cykel

Det man ska börja med är att satsa helhjärtat på rätt sorts cykel. Vill du träna i racing eller möjligen inom mountainbike och terräng? Köp en cykel som är anpassade efter din cykeltyp och var inte rädd att lägga några tusentals kronor på en bra cykel. Hos sajter som Cykelkraft hittar du flera modeller, bra kundtjänst och snabb frakt så du kan komma igång redan till helgen!

Grundkonditionen

Bygg upp konditionen successivt. Försök inte stressa fram jättebra resultat på en gång. Träna inte bara på cykling utan ta även promenader och styrketräning för att få allsidig träning och kondition. Ju mer man tränar desto snabbare går det, men man ska alltid lyssna på kroppen och vila när man får ont.

En person som har börjat från noll är Thomas Nilsson som bestämt sig från att bli elitcyklist på sju månader och sluta som en av de tio bästa under Cykelvasan. Han vill utmana sig själv och bevisa att det faktiskt går att träna upp sig till elitnivå på kort tid. Till sin hjälp har han så klart en personlig tränare, så han gör inte allt jobb själv.

Bli medlem i cykelklubb

Vill man ta sig in i eliten ska man bli medlem i en lokal cykelklubb. Man får hjälp med teknik, får vänner får livet och chansen att utmana sig själv till det yttersta med bra stöd och information från alla medlemmar. I en cykelklubb kan man också få chansen att tävla väldigt tidigt.

Comments are closed.