Konsekvenser av hård träning

Både män och kvinnor kan stöta på en del konsekvenser när de tränar hårt eller för mycket. En del saker kan man lära sig att leva med, en del bryr sig inte ens om att de drabbas av detta och sedan finns det dem som blir missnöjd med sin kropp efter att ha lagt så mycket tid och omtanke på den. 

Minskad byst för kvinnor

När man går ned i vikt går det inte att punktförbränna. Du kan inte bestämma varifrån kroppen ska ta fettet, vilket innebär att kvinnor tappar fett från magen likaväl från bysten. Och många kvinnor känner sig mindre feminina när deras byst försvunnit. Enda sättet att få tillbaka din gamla kupstorlek är att göra en bröstförstoring. Professionella skönhetskliniker som Citadellkliniken lägger inläggen bakom bröstmuskeln för att naturliga utseende och känsla.

Utebliven mens

Kvinnor som tränar för hårt får lite kroppsfett och lever på överlevnadsgränsen. Det innebär att kroppen fokuserar på överlevnad istället för fortlevnad och minskar fertiliteten vilket i sin tur leder till utebliven mens. Det är inte hälsosamt att träna så pass hårt, det är en klar varningssignal att du måste sakta ned.

Trötthet

När kroppen är övertränad är den stressad. Stress leder i sin tur till dålig sömn och dålig sömn ger dålig resultat. När du får dåliga resultat försöker du kanske träna lite mer och hårdare, vilket bara ökar stressen. Se över dina vilodagar och hur mycket tid du ger kroppen till återhämtning.

Förkylning på förkylning

När du tränar hårt blir kroppen som sagt stressad och immunförsvaret försvagas när du tränar. Om du inte lämnar utrymme för återhämtning är du mer mottaglig för virus och blir lättare sjuk. Det är i princip som kroppen tvingar dig att vila mer genom att bli sjuk med vilje. Lyssna på kroppen och vila mer mellan dina tyngsta pass.

Comments are closed.