Järvsö cykel

Järvsö bjuder på trevliga och underhållande cykelsträckor för både de som vill landsvägsköra och de som hellre ser utmaningen i kullar, stenar och krångliga stigar. För de som kommer till orten och inte har med sig egen cykel finns det även flera uthyrningsställen. Här finns alltså något för alla cykelentusiaster. Det orten framförallt är känd för, inom cykling, är den relativt nya bergscykelparken.

Uppleva cykeln – Bergscykelparken

JBP (Järvsö Bergscykelpark) bjuder på en cykelupplevelse utöver det vanliga. Hit kommer cyklister från hela Sverige för att köra de leder som slingrar sig runt på berget. De är, i likhet med skidpister, indelade i olika svårighetsgrad så även de som aldrig cyklat mountainbike förut kan lära sig detta på egna villkor. De som vill cykla flera dagar kan ta in på JBP Bed & Breakfast eller hotell inne i orten. Här anordnas både läger får unga och gamla samt tävlingar på olika nivåer.

Hyra cykeln – I parken eller på orten

I bergscykelparken finns en rad olika downhillcyklar att hyra. Här går det även att köpa en del modeller när företaget uppgraderar sitt förråd av hyrcyklar. För de som hellre vill cykla i lugn och ro på asfalterade vägar finns möjligheten att hyra ”klassiska” cyklar inne på orten.

Laga cykeln – Järvsö Cykelservice

Att en cykel slits och ibland får punktering är bara ett tecken på att den används. Det snabbaste och smidigaste sättet att få den i ordning igen är att lämna in den på en cykelverkstad, ex Järvsö cykelservice. De säljer även både nya och begagnade cyklar samt elcyklar för de som vill trampa lite mindre i uppförsbackarna.
Blir det några problem med cykeln under vistelsen i bergsparken finns kunnig personal som kan ge tips och råd om hur du snabbt kommer igång igen och kan njuta av nerfarterna.