Inför cykeltävlingar

Du behöver inte varar ett proffs för att delta i olika cykeltävlingar, en av de populära i dag är väl Vasaloppet på cykel, CykelVasan. Inför cykeltävlingar så gäller det att vara lika beredd som inför någon annan tävling.

Gäller det cykeltävling så är det timmar på cykel som är en bra förberedelse, men också allmän konditionsträning. Att få erfarenhet av att köra cykellopp ger dig en känsla hur det kan vara på just CykelVasan om vi tar den tävlingen som exempel, hittar du inga cykellopp så lägg upp dina träningsdagar som du skulle cykla ett lopp.

Mycket träning kan ge kroppen lite stryk och det kan behövas hjälp. Det kan vara så att kroppen behöver återhämtning, men också behandling. Bor du i Stockholm så finns Naprapatiska som kan hjälpa dig med allehanda behandlingar som kan hjälpa dig.

Var noga med att träna rätt och gå inte ut för hårt i början av av dina lopp. Det är bra att spara på krafterna mot slutet. Tänk inte på hur långt hela loppet är utan tänk på den sträckan du genomfört är mycket bättre. Hur många mil man ska ha i kroppen innan exempelvis CykelVasan beror på hur pass vältränad du är men du bör ha minst 50 mil innan du ger dig på just det loppet.

Utrusta din cykel efter vilket lopp som ska genomföras, kolla rekommendationer från tävlingsledning vilka däck som passar bäst till underlaget och se till att du cyklat i både regn och solsken innan tävlingen så du är väl förberedd även på vädret. Även klädsel är viktigt att du tänker på, ta med kläder för alla typer av väder.

Tillsammans med andra kamrater som också tycker om att cykla så kan ni peppa varandra inför både träning och tävlingar. Det kan vara ganska tråkigt att cykla själv så försök att få med dig andra då du ger dig ut på dina träningsrundor. Det gäller att få så många mil som möjligt på cykel innan en tävling.

Comments are closed.