Graviditetsträning

Det är en gammal myt att gravida ska äta för två och vila sig genom de nio månaderna. Möjligen var detta en god idé för länge sedan, när barndödligheten var hög och många mammor strök med samt att läkarvården på den tiden var minst sagt knapphändig. Faktum är att barnet och du mår mycket bättre om du fortsätter att röra på dig och äter som normalt. Du blir också bättre rustad för förlossningen om du håller dig i form.

Rätt kläder

Du kan köpa träningskläder anpassade för din växande mage på nätet. Försök inte att trycka in kroppen i ett par vanliga leggings eller en något större t-shirt. Köp träningskläder för gravid som har rätt stöd och storlek för din kropp. Det är mycket skönare och lättare att träna rätt när du inte behöver tänka på kläderna och rätta till dem under hela passet.

Gravidanpassad träning

Du måste lägga träningen på en nivå som du känner dig bekväm med. Här handlar det inte om att bli body builder eller gå ned i vikt, istället vill du bli stark och pigg under de kommande månaderna.

Styrketräning är viktig för att du ska orka bära magen, ha rätt hållning och slippa ryggvärken som är så vanlig under de sista månaderna. Starka magmuskler och bäcken är viktigt för förlossningen och gör det lättare att få tillbaka formen och orken. Dina magmuskler riskerar inte att dela sig lika mycket och du kan ha lättare att hålla tätt efter födelsen.

Men du ska ha realistiska förväntningar på träningen. Planera ditt schema vecka för vecka, mycket förändras under den här tiden. Om du har kortare planeringar kan du snabbt anpassa den. Och det är okej om vissa pass uteblir, har du en vecka med illamående är det svårt att träna lika mycket som veckor när du mår på topp.

Comments are closed.