Extra utrustning och tillbehör för cykelträningen

Har man en bra cykel och en ordentlig hjälm har man tekniskt sett allt man behöver för att börja cykelträna. Men det finns så mycket mer som kan hjälpa på ett eller annat sätt och här tar vi och tipsar om några av dessa.

Cykeldator

Cykeldatorn är verkligen inget måste, men många tycker att det är ett väldigt roligt och praktiskt redskap att ha. Den som gillar att hålla ett noga öga på sin träning och vill ha siffror på varje pass är nog helt rätt person att skaffa en cykeldator. De är kanske inte de billigaste cykeltillbehören, men jämfört med en bra cykel kostar de inte speciellt mycket. Ett alternativ till detta är så klart att skaffa en passande mobilhållare och skaffa en app som kan hålla reda på denna data åt en. Det är mer eller mindre en smaksak.

Cykelkläder

Kläderna kanske låter som en väldigt grundläggande del av träningen, men det är långt från alla som använder sig av riktiga cykelkläder. Ju mer man cyklar desto mer kommer man kunna uppskatta vad cykelkläderna kan göra för en. Effektiviteten vid cykling handlar till stor del om aerodynamik och har man kläder som fladdrar i luften hela tiden offrar man ju också sin träningseffektivitet. När man en gång väl börjat använda riktiga cykelkläder kommer man inte vilja gå tillbaka.

Punkteringskit

På grund av cyklingens natur är punktering något av de värsta händelser man kan råka ut för. Om vi utesluter personskador naturligtvis. Att alltid bära med sig ett kit för att reparera en punktering är därför verkligen rekommenderat. Det räcker dock inte med att bara ha ett kit. Man måste även veta hur man lagar en punktering. Förhoppningsvis får man aldrig användning för sitt kit. Men att ha det och inte behöva är långt bättre än att behöva och inte ha. Ta därför det säkra före det osäkra och skaffa både ett kit och kunskapen om hur man använder det.

Comments are closed.