Cykelsäsongen 2014

CykelloppLagom till att året börjar närma sig sitt slut så kan det kanske också passa bra att skriva en liten sammanfattning om hur det har sett ut under året i cykelsporten, samt blicka framåt något mot 2015.

Egentligen så kan man ju säga som cykelsportexperten Roberto Vacchi, att cykelsäsongen är slut – redan i oktober. Det han dock nämner i samma bloggpost är att det ju återstod att få reda på var nästa års Tour de France ska köras. Detta är nu klart, och lustigt nog så har spelbolagen redan börjat lägga ut spelmöjligheter på 2015 års tour. Så är det någon som är intresserad av att lägga ett spel redan nu så är det Chris Froome som är favorit att vinna tävlingen, med Nairo Quintana och Alberto Contador som utmanare.

Några tillbakablickar

Om vi så i punktform tar några tillbakablickar på saker som är värda att se tillbaka på från den numera avslutade säsongen.

  • Norges nya superstjärna – Den norske cyklisten Alexander Kristoff vann under säsongen tävlingen Milano-Sanremo efter en ruskigt mäktig slutspurt som till sist gav honom segern. Ett starkt Flandern runt samt två ruggigt tunga etappsegrar i Tour de France gör att vi definitivt kan tillåta oss att kalla honom för stjärna nu.
  • Home of cycling – Detta var ett nytt programkoncept för ett cykelmagasin som leddes av Roberto Vacchi – ett koncept som blev uppskattat och förhoppningsvis kommer tillbaka i liknande form till nästa säsong.
  • Emma Johanssons bästa säsong – Vår definitivt bästa landsvägscyklist i Sverige är Emma Johansson. Denna säsong var förmodligen också hennes allra bästa, där fåtalet cyklister varit i närheten att mäta sig med hennes kraftfulla cykling.

Nu ser vi fram emot ett 2015 med ännu fler framgångar, och förhoppningsvis färre krascher för de svenska herrarna.