Cykeläventyr

Cykeln är ett fantastiskt färdmedel när det gäller att ta sig fram. Inte nog med att den kan användas på alla möjliga landsvägar, både stora och små, den kan lika gärna användas där man annars är tvungen att lämna bilen bakom sig. Här tänkte vi titta på några fantastiska cykeläventyr man kan göra och tips därikring.

Utrustning

Oavsett var man beger sig gäller det att fixa rätt utrustning. Man ska alltid läsa på sig ordentligt innan man far iväg så man vet vilka saker man faktiskt måste ha med sig. Detta gäller speciellt på de äventyr som tar en ut i vildmarken där man inte har en chans att bara cykla iväg till närmaste butik och köpa det man behöver. Friluftsbutiker som Jakto är ett väldigt bra ställe att börja på.

Lappland

Du kommer inte bli besviken om du tar med dig cykeln och reser upp till Lapplands vildmarker. Där kan du cykla på asfalterad mark eller ge dig ut på en cykelstig i skogen. Om du vill slippa trafiken på vägarna rekommenderar vi att ni sover och äter under dagen för att cykla i midnattssolen. Det kommer att vara lika ljust som på dagen men du slipper bilar och oljud. Det är bara du, naturen och den långa vägen.

Death Road

En av de mest extrema cykeldestinationerna man kan välja är troligtvis Yungas Road, mer känd som Death Road i Bolivia. Många turister besöker denna sträcka varje år och enligt TripAdvisor är det verkligen något för den äventyrslystne.

Alperna

De flesta cyklister som vill ha lite mer äventyr drar sig ofta till kulliga och bergiga områden. Alperna är därför en väldigt populär destination och det finns mängder av fantastiska rutter man kan välja mellan. The Guardian har en väldigt bra lista man kan ta en titt på.

Rallarvegen

Rallarvegen ligger i Norge och har blivit utsett till ”Norges finaste cykelväg”. Detta är en fantastiskt resa som slingrar sig upp och ner för berg och bjuder på några av de vackraste vyerna Norge har att erbjuda. För ännu fler förslag om cykling i Norge kan man besöka Visitnorway.

Comments are closed.