Att tänka på när du trappar upp din träning

Målet med träning är ju för väldigt många att bli bättre. Att gynna hälsan är så klart också en väldigt viktig aspekt, men dedikation till träning handlar ofta just om viljan att bli bättre på något man gillar att göra. Om du själv funderat på hur du ska trappa upp din egen träning kommer här några tips på saker du bör hålla i åtanke.

Öka inte för mycket, för snabbt

Ett av de vanligaste misstagen när det kommer till träning av alla möjliga slag, är att trappa upp träningen för snabbt. Även om du känner att du ligger under din potentiella nivå är det inte klokt att öka både hastighet och sträckan samtidigt, eller för mycket på en och samma gång. Du löper betydligt större risk för träningsskador om du gör detta. Gör alltid små ökningar åt gången för att hålla dig säker.

Komplettera cykelträning med styrketräning

Om du bara tränar med din cykel går du miste om en del andra former av träning som kan hjälpa till att ge dig bättre resultat. En viktig del i detta samspel är faktiskt styrketräning, och det är något du absolut bör se till att passa in i ditt träningsschema. Styrketräningen är nämligen ett utmärkt komplement till din regelbundna cykelträning som bland annat låter dig fokusera på de mindre, stabiliserande musklerna.

Comments are closed.